Haaparantalaiskolmikko räppää suomalaisjuurilleen

Haapis & Mak3 & Savveh Seittenkaaren sillalla

Uutuusvideolla  Haaparannalla asuvat toisen polven ruotsinsuomalaiset Haapis & Mak3 & Savveh istuvat Lupiovaaran huipulla ja katse on tiukasti Tornionjoen toiselle puolelle Suomeen. Yhteistuumin kaveruksilta syntyi laulu Meidän koti, joka on heidän tribuuttinsa  vanhemmalle sukupolvelle.

-Biisi syntyi, kun lähdettiin miettimään jotain aivan uutta. Kerrotaan suomalaisista, jotka aikoinaan lähtivät Ruotsiin työn perässä, kun Suomen valtasi kova työttömyys ja palkkataso oli heikko. Tarina varmasti koukuttaa muitakin kuin meitä nuoria, uskoo Haapis alias Mika Haapakoski.

Hiphop ja räp yhdistävät kolmen koplaa ja  tunteneet he ovat toisensa koko ikänsä. Itse Örebrossa syntynyt Haapis kertoo, että oma innostus hiphoppiin ja räppiin heräsi, kun Markus-veli (Mak3) toi kotiin 2pac CD:een. Vuonna 2006 tuli hänen ensimmäinen julkaisu, mutta vakavammin Haapis alkoi tehdä musaa veljensä kanssa 2012.  Vaikka hän tekeekin musaa suomenkielellä,  hän ei pidä ongelmana räpätä Ruotsissa suomeksi, jota hän tekee soolonakin.

Yleisö  on löytynyt netin kautta ja kun uutta musaa tulee ulos, ystävät levittävät tietoa eteenpäin, sanoo Haapis, jonka yksi tähänastisista huippuhetkistä  oli, kun hän pääsi  beatboxaamaan YleX:n freestyle-showsta tuttujen  Lyömättömien Oulun keikalla.

Kuvaus & Editointi : Jaakko Ketola / Pohjanmedia

Ilmakuvaus : Joni Lehto

Ohjaus : Haapis, Mak3, Savveh & Jaakko Ketola

Avustajat : Niko Alamäki, Jakob Göthager & Niklas Sandlund

Tausta : Toni Savilampi

Miksaus & Masterointi : Kimmo Savilampi

Sanoitukset : Haapis, Mak3, Savveh, Toni Savilampi & Mira Savilampi