Haparanda Teaterförening: ILMARIN yhden miehen komediaa ja VIRPIN modernia tanssia
ilmarisaarelainen

Ilmari Saarelainen

Huippuhauskassa yhden miehen komediassa Parasta ennen, näyttelijä Ilmari Saarelainen kertoo ikääntymisestä.

Kaksikymppisenä menet naimisiin, saat lapsia, teet uraa, saat potkut, eroat, menet uudestaan naimisiin, harkitset eteisen maalaamista mintunvihreäksi.

Maali loppuu, mutta elämä jatkuu.

Jos ajattelit nelikymppisenä katsoa uudestaan sen elokuvan jota rakastit parikymppisenä, niin älä! Se ei ole yhtä hyvä enää. Täytät 60 vuotta, kunnes heräät 80-vuotiaana,  keität kahvit ja otat sokerittoman, lastulevyltä maistuvan pullan.

Suomalaisille Ilmari Saarelainen tuli tutuksi suosituissa Neil Hardwickin ohjaamissa  tv-sarjoissa Tankki täyteen ja Sisko ja sen veli 1970- ja 1980-luvuilla. 8. marraskuuta klo 19.00 Suomen aikaa hän täyttää jutuillaan Haaparannan Folkets husin estradin.

Syksyllä 2010 Parasta ennen-näytelmä oli  ensi-illassa Tampereen  Työnväen Teatterissa, jonka jälkeen se on kiertänyt ympäri Suomea ja nyt Ruotsia.

Näytelmä pohjautuu ruotsalaisen Krister Classon Rickard Fuchsin kirjaan Du ser int så gammal ut ja suomennoksesta vastaa stand up-koomikko André Wickström.

Haaparannalla esityskieli on suomi, mutta se tekstitetään ruotsiksi.

”…huonotuulisena esityksestä ei pääse poistumaan, oli minkä ikäinen hyvänsä. Siitä pitää huolen Saarelaisen ironisen itseriittoinen ja samalla aseistariisuvan hurmaava hahmo.” (Katri Kekäläinen, Keskisuomalainen)

virpipakinenVirpi Pahkinen on yksi Skandinavian kansainvälisesti menestyneimpiä soolotanssijoita ja koreografeja. Tämä oman tiensä kulkija  on  palkittu usein muista erottuvasta muoto- ja liikekielestään ja hän on esiintynyt yli neljässäkymmenessä maassa.

Pahkisen  koreografiat etsiytyvät länsimaisen tanssitradition ulkopuolelle, paikkoihin ja kulttuureihin, joissa tanssi ja transsi ovat osa elämää.

Haaparannalla  16. 11. klo 19.00 (sa) Virpi tanssii Mugiyono Kasidon ja Pontus Sundsetin kanssa. Folkets Husillä nähtävä esitys Digambara on rajankäyntiä rituaalin ja tanssin välillä.

Tanssijaksi suomalaissyntyinen Virpi opiskeli Ruotsissa, jossa hänet tunnetaan paremmin kuin synnyinmaassaan. Hänen tanssiteoksiaan esitetään televisiossa ja hänen mielipiteitään voi kuulla radiosta. Ennen tanssijan uraansa Virpi opiskeli pianonsoittoa konsevatoriossa Helsingissä ja onpa hän julkaissut 2009 esikoiskirjankin Käärmeensyöjä, joka on julkaistu myös Ruotsissa.

www.haparandateaterforening.nu