Pohjoisen ääniä: RIKU ROUSU, KATI SALO, AILU VALLE ja LAAKSO

Tänään on tullut kuunneltua ja katseltua  nuorten ja lahjakkaiden pohjoisesta, Tornionlaaksosta ja Lapistakin, ponnistavien muusikoiden videoita. Tässä muutama poiminta.

Laulaja-kitaristi Riku Rousun Sweat Shop Boys on julkaissut viiden biisin EP:n. Levyn päättävän, videolla nähtävän, tuutulaulun My lullabyn lisäksi luvassa on juurevampaakin  kamaa kuten esimerkiksi Truth it hurts, josta  vakuuttava livenäyte Henryn pubista Kuopiosta TÄSSÄ . Muut biisit EP:llä ovat Bulldog slime, Land on my boogie ja Sweating by the river dry.

Tornio-lähtöinen Riku esittelee Sweat Shop Boysin musiikin lyhyesti näin: ” Soitossa kolikot kolisee maamusan ikuisessa suossa, kietoutuen hellästi niin mykybluesiin, sexy folkiin ja hikipoppiin, kuin myös smurf-usaan ja krautalankaan.”

Haaparantalaisen Kati Salon ja utajärvisen Asko Keräsen tiet kohtasivat Helsingissä kesällä 2014.  He alkoivat tehdä kotiäänityksiä ja pian he soittivat yhdessä kahviloissa, baareissa ja gallerioissa Suomessa, Tanskassa ja Saksassa.

Neljän laulun Postcard-EP on ensimmäinen julkaisu heidän matkoiltaan. Kuulemme hienostunutta ja hauraan kaunista, pop- ja folkhenkistä musiikkia.

Lataa täältä  tai  iTunes,Deezer, Spotify

Tunturien takana Staalon Kaato-kiertueella alkunsa saanut YLVA yhdistää vanhaa ja uutta. Se on neljän eri taustoista tulevan muusikon Asko Keräsen, Niillas Holmbergin, Antero Prihan ja Stefan Kvarnströmin yhteinen Pohjoinen Juttu.

Erilaisia sähköisiä vempaimia soittava  22-Pistepirkko, joikaaja, jazztrumpetisti ja huippumiksaaja löysivät toisensa. Joiku ja moderni tekniikka yhdistyivät radikaalimmin ja kevyemmin  kuin Wimmen kokeilevimmilla levyillä.

Piakkoin YLVAlta ilmestyy ensimmäinen albumi, jolla on mukana kappale Roryda, jolla vierailijana on Kaamasmukan räppärikunkku Ailu Valle.

Paluuta tekevä Mämmilä-poppari Markus Krunegårdin ja Seskarössä mökkeilevän David Nylundin Laakso-yhtye on julkaissut maistiaisen So Happy, So Sad 22. huhtikuussa ilmestyvältä Grateful Dead-albumilta.

Uudistunut bändi on kitararokkauksen oheen hakenut nyt vaikutteita 1980-luvun vastaleivotun pullan lämpöisistä syntikkasoundeista.

”Det tog 8 år att göra en ny Laakso-skiva. När vi kom tillbaks var allt och ingenting som vanligt. So Happy, So Sad är musik och text om att någonting lämnas oavslutat med allt vad det innebär. Därför passar den också bra som vår första låtrepresentant för ett albumflyer.” ( Markus Krunegård)