Pohjoisen pojat PENA ja MIKKO Manserock-oppaina, mutta miten muualla?
PenaMikko

Mikko ja Pentti vievät nostalgiamatkalle

Toimittaja Pentti Teräväinen ja muusikko-kansanedustaja Mikko Alatalo muuttivat 1970-luvulla pohjoisesta opiskelemaan Tampereelle, toinen Rovaniemeltä ja toinen Kiimingistä ja sille tielle jäivät. Nämä kaksi populaarimusiikin tietopankkia toimivat oppaina lauantaina 8. marraskuuta järjestettävällä Manserock Tourilla, joka vie matkaajansa suomalaisen rockin historiallisille tapahtumapaikoilla. Kuullaan mehukkaita tarinoita ja tietysti musiikkia, kun Mikko ja Masi Luoma ovat mukana.

Bussi lähtee klo 12.00 legendaarisen Aulabaarin edestä, josta monet tamperelaisbändit lähtivät keikalle eli nykyisen Scandic Tampere Cityn edestä. Kierroksen järjestävät Penan vetämä Radio Musa, Kaupunkilehti Tamperelainen, ja Länsilinjat.

Tampereella kävijöille tiedoksi, että kaupungista löytyy myös kulttuuriraitteja kuten Pauli Mustajärven, Paten raitti, ja Juhani Leskisen, Juicen raitti, joille voi lähteä silloin, kun itselle sopii. Raitit voi käydä läpi kävellen, pyöräillen tai vaikka autolla. Raitteihin voi tutustua myös sähköisesti ja niiden painettuja esitteitä on jaossa muun muassa kulttuuripalvelujen toimistossa sekä useissa kirjastoissa.

Maailmallahan tällaiset raitit ovat olleet yleisiä jo vuosikymmeniä. Väylän Pyörteessäkin kaverukset Esa Seppänen ja Jukka Rajala ovat vaeltaneet useampana vuonna Dr Feelgoodin jalanjälkiä.

Pohjoisessa kevyen musiikin tekijöiden arvostuksesta kertonee jotain se, ettei täällä sellaisia ole. Täällä ei oikein tajuta, etteivät kaikki ihmiset halua itkeä vain vanhojen muistokivien äärellä. Tornionlaakson kirjailijoiden tiimoilta muistaakseni bussikierroksia on järjestetty, mutta esimerkiksi Rovaniemi rillumarei-tarinoineen olisi jo useamman bussiajelun arvoinen.

Torniossa hyvä lähtöpaikka Torniorock Tourille olisi Tornion elävin kulttuurikohde Meerin Grilli, jonka olen vuosikausia odottanut ilmaantuvan matkailuesitteisiin.

PS. Manserockista puheenollen, kolmas pohjoisen poika toimittaja Mikko Husa ottaa kantaa Aamulehdessä  ilmiölle pyhitettyyn baariin: http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1194934886141/artikkeli/mielipide+manserock+ansaitsee+baarinsa.html